Više od 500 građana i građanki Kruševca učestvovalo u akciji „Budi ekoodgovoran/na“

Ekološki pokret „Bela breza“ u utorak 5. juna, na Svetski dan zaštite životne sredine, pozvao je sugrađane i sugrađanke da u svoja domaćinstva uvedu pravila selektovanja otpada na mestu nastanka.

Pored aktivista i aktivistkinja „Bele breze“ u akciju „Budi ekoodgovoran/na – odvajaj otpad“ uključili su se i učenici Hemijsko tehnološke škole iz Kruševca i zaposleni u kompaniji HCP, koja je donirala kante za odvojenje odlaganje otpada.

Na štandu udruženja koji je bio postavljen na Trgu kosovskih junaka građani i građanke mogli su da dobiju informativne flajere i bedževe, kao i da u odgovarajuće posude odlože lekove sa isteklim rokom upotrebe i istrošene baterije.

Akcija je izazvao je veliko interesovanje Kruševljanja ali i medija, a svoje štandove postavili su i Javno komunalno preduzeće i ustanova Apoteka Kruševac. Uporedo sa uličnim aktivnostima, organizovane su i vršnjačke akcije u pet osnovnih i dve srednje škole u Kruševcu.

“Budi ekoodgovoran/na – odvajaj otpad“ realizovana je uz podršku programa CSOnnect koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).


admin