„Zelena lista Srbije“ na Master kursu u okviru programa CSOnnect

U okviru Programa podrške civilnom društvu u Srbiji u oblasti životne sredine – CSOnnect, Regionalni centar za životnu sredinu (REC) od 19. do 23. marta organizuje u Vrnjačkoj banji Master kurs za sva udruženja koja su ove godine dobila institucionalnu podršku.

Prema programu, drugi deo Master kursa biće posvećen Finansijskoj održivosti organizacija civilnog društva i izradi plana javnog zagovaranja. Učesnici i učesnice razgovaraće o misiji organizacije, resursima koje svako udruženje ima na raspolaganju, troškovima i prihodima. Takođe, dobiće i sve potrebne informacije vezane za planiranje i sprovođenje kampanja javnog zagovaranja, ciljevima i ciljnim grupama, kreiranju poruke i drugo.

Planirano je da se predstavnici i predstavnice udruženja upoznaju i sa rodno senzitivnim planiranjem u projektima zaštite životne sredine, kao i da dobiju smernice neophodne za finansijsko izveštavanje u CSOnnect projektu u 2018. godini.

Master kursu prisustvuju predstavnici svih deset organizacija članica „Zelene liste Srbije“, koje su u program CSOnnect uključene u okviru dva konzorcijuma – jedan vode Inženjeri zaštite životne sredine, a drugi Društvo mladih istraživača Bora.


admin